niedziela, 24 lipca 2016

Placki z Jogurtu Kokosowego




Jestem zwolennikiem teorii, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i powinno być bardzo pożywne. Wolę śniadania wytrawne, ale od czasu do czasu, w weekend pozwalam sobie na mały grzech w postaci słodkiego małego conieco.


Składniki (na1-2 porcje):
6 łyżek jogurtu kokosowego (z tego przepisu)
1 łyżka ksylitolu
2 łyżki mąki gryczanej + odrobina do obtoczenia
1 jajko
2 łyżki oleju kokosowego do smażenia

Przygotowanie:
W misce roztrzepać jajko. Dodać jogurt kokosowy i ksylitom. Porządnie wymieszać. Wsypać mąkę i wymieszać. Formować okrągłe placuszki grubości około 5 mm. Obtoczyć w mące. Smażyć na oleju kokosowym. Podawać ciepłe z ulubionymi owocami.


Bon appetit!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz