niedziela, 21 sierpnia 2016

Kokosanki z kremem cytrynowym







Ostatnio mój organizm domaga się kokosa. Sprawdzam różne kompozycje smakowe, a kokos wciąż mi smakuje. Dziś proponuję kokosanki z kremem cytrynowym lemon curd.

Składniki na 10 sztuk:

Spód:

Przepis znajduje się tutaj. Masło zastąpiłam dodatkową ilością oleju kokosowego
.


Krem cytrynowy:

Przepis znajduje się tutaj. Miód zastąpiłam 1 łyżką ksylitolu


Przygotowanie:

Spód piekłam przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, na płaskiej blasze z piekarnika wylożonej papierem do pieczenia. Kiedy spód ostygł po upieczeniu, przekroiłam go na pół. Na jednej połowie rozsmarowałam krem kokosowy i przykryłam drugą połową. Pokroiłam na 10 kwadratów.


Bon appetit :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz